Tel: +385 (0) 52 662 868 | Ivana Sancina 3, 52420 Buzet, HRVATSKA
Drvoplast d.d. iz Buzeta proizvodi u tehnologiji ekstruzije i koekstruzije više od 800 različitih plastičnih profila različitih namjena

brtve (zaptivne profile) za građevinsku stolariju
PVC rolete
profile za industriju namještaja
profile za unutarnje opremanje
profile za plovila
smjerokazne prometne stupiće i štapove za snijeg
cijevi i bužire
profile raznih namjena (profili za automobilsku industriju, tende, sanitarne proizvode, tuš kabine, keramiku, teniska igrališta, hladnjake, vagone, nosače cijena u trgovinama itd.).

Profile proizvodimo uglavnom od mekog, polutvrdog i tvrdog PVC-a, ali i od drugih usvojenih plastičnih materijala kao što su polietilen (PE), polistiren (PS), termoplastični elastomeri (TPE), termoplastična guma (etilen-propilen-terpolimer EPDM), etilen-vinilacetat kopolimer (EVAC),….

Zahvaljujući tehničkim mogućnostima sami proizvodimo različite vrste PVC granulata za ekstruziju i brizganje, svih vrsta tvrdoća (meki, polutvrdi, tvrdi). Takva široka paleta proizvoda ima primjenu u gotovo svim industrijama počevši od građevinske industrije, industrije namještaja, automobilske industrije, proizvodnji sanitarne opreme, rashladnih uređaja, elektromaterijala, željezničkih vagona, tramvajskih vagona, plovila, kontejnera za stanovanje, kamp prikolica, cestogradnji, teniskim terenima, dječjim igralištima, trgovačkim lancima, skladištima, itd. Posebnu pozornost pridajemo zahtjevima naših kupaca iz kojih kreiramo proizvodni program s osnovnim prednostima – brzina i kvaliteta u izradi proizvoda zbog posjedovanja vlastite alatnice, stručno osoblje, minimalne prodajne količine po vrsti proizvoda, priznata kvaliteta proizvoda s tradicijom duljom od 40 godina, te vlastitog laboratorija i vođenog procesa kontrole – ulazna, procesna i izlazna kontrola, kako bi svi proizvodi u potpunosti ispunili sva očekivanja naših kupaca jer naš je cilj ZADOVOLJSTVO KUPCA U POTPUNOSTI.

Stalni rast izvoza u zapadnoeuropske zemlje naše je jasno opredjeljenje, ali i mjerodavna ocjena naše uspješnosti (izvoz čini 80% ukupne prodaje).

Prenosimo članak iz online izdanja GLAS ISTRE31.08.2017

50. obljetnica DRVOPLASTA05.08.2017
Nabava informatičke opreme sredstvima iz EU fondova31.05.2017
Sajam MOS Celje 2016.19.09.2016

  MOS-Celje-2016

Od 13. do 18. rujna 2016. DRVOPLAST se predstavio na 49. međunarodnom sajmu MOS Celje. Tokom 6 izložbenih dana ostvareni su mnogi korisni poslovni kontakti od kojih se očekuju novi poslovi.

Program ATTI PLAST15.03.2015

Na temelju akvizicije po principu know-how od početka 2015. godine Drvoplast postepeno uvodi u proizvodnju na lokaciji u Buzetu program talijanske tvrtke ATTI PLAST s.n.c. iz Pieve - Bologna.
Time je znatno proširen postojeći asortiman, uvedene su nove tehnologije i materijali, te napravljen značajan iskorak na talijansko tržište. Sve skupa rezultiralo je većom zaposlenošću, te znatnim povećanjem poslovnih prihoda u 2015. godini.

 Proizvodni program ATTI PLAST može se pregledati putem sljedeće poveznice:

Zašto plastika

Plastika je svuda oko nas. Ako se osvrnete u stanu, u autu, na radnom mjestu, na ulici, a posebno u robnoj kući ili trgovačkom centru, svugdje ćete zamijetiti plastične proizvode. Plastike se danas u svijetu proizvede više nego svih metala zajedno i to u količini od 200 mil. tona godišnje. Ogromna količina, posebno kada se zna, da je 1960. godine proizvedeno svega 8 mil. tona. Svjedoci smo da plastika svakim danom zamjenjuje materijale kao što su drvo, papir, keramika, staklo, metal... Zašto je tome tako? Očito je, da plastika posjeduje svojstva koja drugi navedeni materijali nemaju.

Plastika je prvenstveno lakša od konkurentskih materijala, posebno metala, pa su i proizvodi od plastike lakši. Kakve to uštede donosi samo u svakodnevnom transportu, ne treba niti spominjati. Zamislite samo kućanske aparate i računala izrađene od metala, keramike ili drva. Plastika se zbog svoje polimerne prirode i plastičnih svojstava najlakše prerađuje, što znači da se za izradu proizvoda troši daleko manje energije po proizvodu u odnosu na sve druge materijale. Plastika se lako boji u masi i nije joj potrebna nikakva dodatna vanjska zaštita od korozije, bakterija, kemijskih agenasa i atmosferilija. Plastika je općenito otporna na kiseline i lužine, te najbolji toplinski i električni izolator. Kao kemijski inertna, potpuno je medicinski neškodljiva, pa se od nje izrađuju razni umetci za ljude. Prednost plastike je i ta, da se plastika može proizvesti s posebnim svojstvima ovisno o krajnjoj upotrebi (inženjerijska plastika i kompoziti), visoke čvrstoće i žilavosti, tako da bez problema može zamijeniti metale kao konstrukcijski materijal, a istovremeno je puno lakša. Zato se na tržištu može naći nepregledan broj različitih osnovnih sirovina i dodatnih aditiva za izradu plastičnih proizvoda.

Proizvodi od plastike dijele se u tri grupe:
- Jednokratni ili privremeni proizvodi, u koje spada sva ambalaža, proizvodi za jednokratnu upotrebu te proizvodi do godine dana prosječne upotrebe. Ti proizvodi čine 40 % ukupno prerađene plastike. Materijali koji se najviše koriste za izradu takvih proizvoda su LDPE (polietilen niske gustoće), LLDPE (linearni polietilen niske gustoće), PP (polipropilen), PS (polistiren) i PET (polietilen tereftalat).
- Trajni proizvodi čije je vrijeme upotrebe od 3 do 15 godina. U ovu grupu proizvoda spadaju kućanski aparati, audiovizuelna oprema, računala, namještaj, dijelovi vozila, igračke i sportska oprema. Ti proizvodi čine oko 35 svih plastičnih proizvoda. Plastike koje se najviše koriste za izradu navedenih proizvoda su PP (polipropilen), ABS (akronitril butadien stiren), PA (poliamid) i PVC (polivinil klorid).
- Infrastrukturni proizvodi čije je vrijeme upotrebe preko 20 godina. U ovu grupu plastičnih proizvoda spadaju plastične cijevi, građevinska stolarija i fasadni materijali, plastični materijali za javne radove, oprema za elektrodistribuciju i telekomunikacije. Ovi proizvodi čine 25 % proizvedenih plastičnih proizvoda. Glavni plastični materijali su PVC i HDPE.

Oprema za proizvodnju plastičnih proizvoda ekstruzijom, brizganjem, puhanjem, prešanjem, kalandiranjem ili vakumiranjem jednostavna je, puno jeftinija i troši puno manje energije po jedinici proizvoda. Ne može se usporediti trošak lijevaonica metala ili tvornica keramike sa jednostavnom mašinom za brizganje plastike i odnosnim troškom. Isto tako nije usporedivo vrijeme izrade, koje je kod plastike izuzetno kratko. Sve navedeno čini plastiku materijalom sadašnjosti i budućnosti.

51 GODINA S VAMA Drvoplast je osnovan 1967. godine, udruživanjem poduzeća Unitas, nastalog 1948. godine i pogona poduzeća Jadran iz Zagreba u Buzetu.
Po provedenom postupku vlasničke pretvorbe društvenog poduzeća tvrtka je 1992. restrukturirana u dioničko društvo u mješovitom vlasništvu, u kojem su zaposleni i ranije zaposleni djelatnici stekli pravo vlasništva u većinskom dijelu.
U početku smo se bavili  proizvodnjom spavaćih soba i plastičnih profila, a kasnije smo organizirali i proizvodnju transportne kartonske ambalaže dok je proizvodnja PVC granulata bila namijenjena prvenstveno vlastitim potrebama proizvodnje profila.
Od 2006. godine  pa sve do danas značajnije ulažemo u tehnološku opremljenost, ponajviše u proizvodnju PVC granulata, čime smo povećali i modernizirali svoje proizvodne kapacitete i stvorili znatno diverzificiraniju ponudu, a PVC granulat  prodajemo i drugim korisnicima na tržištu.
Od 2012. godine neprestano se obnavlja strojni park, a početkom 2015. uvode se novi proizvodni programi tehnologijom brizganja plastike.

Politika kvalitete i zaštite okoliša
Usmjerenost na potrebe i zadovoljstvo kupaca isporučenim proizvodima i uslugama najvažnije su vrijednosti prema kojima Drvoplast d.d. određuje i mjeri svoju uspješnost.

Uvođenjem sustava upravljanja kvalitetom i okolišem sukladno zahtjevima normi ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015 cilj je neprekidno poboljšavati kvalitetu svojih proizvoda i usluga, postizanje zadovoljstva svih zainteresiranih strana te sustavna briga o zaštiti okoliša na svim razinama upravljanja. 

Opseg sustava upravljanja kvalitetom i okolišem je: Proizvodnja i prodaja ekstrudiranih i brizganih profila, proizvodnja PVC granulata te projektiranje i izrada alata na lokaciji Ivana Sancina 3, Buzet.

Politika kvalitete i okoliša sastavni je dio poslovne politike Društva, a njeni osnovni ciljevi jesu:

Stalno unapređenje kvalitete proizvoda i pruženih usluga koje će u potpunosti zadovoljiti zahtjeve, potrebe i očekivanja kupaca
Osiguranje pravodobne isporuke proizvoda i usluga kupcima
Razvijanje novih proizvoda i usluga u skladu s zahtjevima kupaca
Njegovanje i promicanje partnerskih odnosa s dobavljačima
Učinkovito i racionalno korištenje svih resursa
Smanjenje reklamacija, škarta i ostalih oblika gubitaka
Socijalna sigurnost i zadovoljstvo radnika
Poštivanje svih zakona i propisa koji se odnose na zaštitu okoliša
Sprječavanje onečišćenja okoliša i ugrožavanja zdravlja ljudi kroz prevenciju i smanjivanje negativnih utjecaja na okoliš
Kontinuiran razvoj i poboljšanje svih procesa u poduzeću vezanih za upravljanje okolišem

Uprava se obvezuje da će u okviru svojih poslovnih obveza raditi na dosljednoj primjeni i neprestanom poboljšanju sustava upravljanja kvalitetom i okolišem, a od svih zaposlenika se zahtijeva puna podrška u provođenju iste.

Politika kvalitete i upravljanja okolišem te odgovornost za pravovremenu primjenu osnovna je obveza svakog zaposlenika Drvoplasta.

Potreba za stalnim usavršavanjem na svom radnom mjestu dužnost je i obveza svih zaposlenih jer si samo na taj način možemo priskrbiti epitet kvalitetnog i pouzdanog partnera i osigurati sebi dugoročan rast i razvoj.


Član Uprave

Irena Pastorčić

Vrh